Paleiswachters spelen haar muziek en metrostations worden vernoemd naar haar nummers: zo verwelkomt het Verenigd Koninkrijk Taylor Swift

Het Verenigd Koninkrijk bereidt zich al een hele tijd voor op de komst van Taylor Swift (34). Dit weekend treedt de popster op met haar ‘Eras’-tour en dat laten de Britten niet zomaar voorbij gaan. Zo spelen de paleiswachters aan Buckingham Palace haar muziek én worden de metrostations vernoemt naar haar nummers. 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.
The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten:

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »