WEERBERICHT. Vandaag nog buien, zondag droog en tot 23 graden: “Volgende week ziet er écht goed uit, althans toch wat maandag en dinsdag betreft”

Na regen komt zonneschijn. Eindelijk! Vandaag/zaterdag moeten we nog een paar buien trotseren, maar vanaf zondag lijkt de zomer zich toch echt een paar dagen te laten zien. We krijgen steeds meer zon en ook klimmende temperaturen. “Volgende week ziet er echt goed uit, althans toch wat maandag en dinsdag betreft”, aldus weerman Frank Duboccage. “Woensdag komt een onweerszone stilaan dichterbij.” 

Meer krantenkoppen in België

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »