“Waarschijnlijk vergiftigd”: Familiehond Ona (5) sterft na doodsstrijd

Ona is de vijfjarige golden retriever van de familie Pauwels in de Kamutstraat in Harelbeke. Tijdens de nacht van vrijdag is ze heel onverwachts overleden aan vergiftiging.

“Vrijdagavond rond 20.30 uur liet ik Ona, samen met ons andere hondje Lou, nog eventjes naar buiten. Na ongeveer een kwartiertje kwamen ze weer naar binnen omdat het behoorlijk hard aan het regenen was. Die avond viel ik voor de televisie in slaap. Rond 23 uur heeft Lou mij wakker gemaakt door in de zetel te springen. Ik ging bij Ona kijken. Ze had braakneigingen en was aan het janken. Ik had al snel door dat er iets mis was”, vertelt Gilles Pauwels.

“Ze lag op haar zij op de grond, helemaal aan het schudden, waarschijnlijk een epilepsie-aanval. Daarna heb ik snel mijn vrouw wakker gemaakt en rond 20.30 uur de dierenarts gebeld. Die heeft vocht en zuurstof toegediend en antibiotica en cortisone voorgeschreven. Ona is bij de dierenarts gebleven en wij zijn weer naar huis gegaan”, legt Gilles uit.

Rattenvergif in de tuin

Zaterdagochtend belden Gilles en zijn familie naar de dierenarts, met de hoop op goed nieuws. “Hij vertelde ons dat Ona rond 2 uur die nacht al overleden was. Uit de autopsie blijkt dat ze vergiftigd was. De dierenarts vermoedt door rattengif, maar is het niet zeker. Het moet iets heel sterks geweest zijn, want op zo’n 5 uur tijd was ze overleden”, vertelt Gilles. Gilles, zijn vrouw Kelly en zoontje Maurice vermoeden dat er iets in de tuin moet gelegen hebben. Hun tuin is afgesloten, maar achteraan is er een fiets- en wandelpad. “Van daaruit kan het zijn dat er iemand iets in onze tuin gegooid geeft, maar dat kunnen we niet zeker zijn”, zegt Gilles.

“Het overlijden van Ona valt ons zwaar. Ze was een hele vrolijke hond, die ons elke dag al kwispelend kwam begroeten als we thuis kwamen van ons werk. Zelfs bij onbekenden was ze blij. Ons andere hondje Lou, een king charles cavalier, loopt een beetje verloren.” Gilles zal zaterdag een klacht indienen tegen onbekenden, waar hij zijn verhaal kan doen in de hoop dat er naar de situatie gekeken wordt. “Wij wonen in een doodlopende wijk, waar bijna iedereen een hond heeft. Een aantal jaren geleden was er een gelijkaardig geval. Het kan toeval zijn, maar dat weten we niet zeker. Het is vooral de onwetendheid die aan ons knaagt”, besluit hij.

The post “Waarschijnlijk vergiftigd”: Familiehond Ona (5) sterft na doodsstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle inzetten voor deze dynamische en ondernemende hogeschool”

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1700 personeelsleden in zes studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk en dat op 5 campussen in West-Vlaanderen (Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout).
The post Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle

Lees meer »

Bermbrand in Alveringem vlug onder controle

De brandweer van Veurne werd dinsdagnamiddag verwittigd van een rookontwikkeling in de grasberm nabij de wijk Fortem langs de Vaartstraat op het grondgebied van Alveringem nabij de parking van een Minipriwinkel. Het smeulende vuurtje kon snel worden geblust.Vele bermen zijn door de zon en de wind van de laatste dagen al flink opgedroogd zodanig dat
The post Bermbrand in

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Uitstap naar zee van school uit Linkeroever valt in het water door afgesloten E34

Een uitstap naar zee van een school uit het Antwerpse Linkeroever is in duigen gevallen nadat de snelweg E34 in Vrasene is afgesloten. Daar is een zwaar verkeersongeval gebeurd met 3 vrachtwagens en een personenauto. De kinderen zijn uiteindelijk wel nog in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas geraakt. "Ze hebben gelukkig nog een leuke dag gehad", aldus de schooldirectie.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »