Rus, Oekraïner en Armeniër in Duitsland opgepakt voor spionage

Drie mannen, een Rus, een Oekraïner en een Armeniër, zijn in de Duitse stad Frankfurt opgepakt op verdenking van spionage voor rekening van een buitenlandse mogendheid. Dat meldt het Duitse federaal parket.

 

Meer krantenkoppen in België

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Deze BV’s grijpen opnieuw naast deelname aan ‘Tien om te zien’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor (CD&V) wil asielzoekers onderbrengen in hotels: “Geen extra plaatsen, maar overname contracten”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dat de federale overheid asielzoekers gaat onderbrengen in hotels. Dat blijkt uit nota die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Nu brengt het Brussels gewest al 650 mensen onder in hotelkamers, maar de contracten met die hotels lopen af. De Moor stelt voor dat de federale overheid ze overneemt.

Lees meer »