Neuville, Boonen en Wauters geven ‘power’ aan Louis (13): “Zoveel gezichten die hem steunen, hij vindt het super”

Deze Rally van Ieper mist een jonge fan: Louis Wicke (13) uit Poperinge is onverwacht opgenomen in het ziekenhuis in Gent na de diagnose van een zeldzame ziekte. Vanuit de Westhoek geeft tweelingbroer Lucas hem nu extra ‘power’, met hulp van enkele ronkende namen en motoren.

Power for Louis. Deze slogan prijkt plots op de wagens van Tom Boonen, Freddy Loix en andere piloten tijdens de Rally van Ieper die momenteel wordt gereden in de Westhoek. Ook rallysterren als Thierry Neuville en Patrick Snijers poseren graag met de slogan. Louis is een jongen van dertien uit Poperinge. “Hij en zijn tweelingbroer Lucas zijn altijd zot geweest van alles met een motor”, vertelt vader Mathieu Wicke. “Ze zijn dus ook fan van de rally en hebben thuis een rallysimulator staan met stuur en pedalen.”

Zeldzame ziekte

De tweelingbroers kijken telkens uit naar de vele rallywagens en bekende piloten die jaarlijks naar hun streek afzakken, maar Louis kan er nu onverwacht niet bij zijn. “Hij is opgenomen in UZ Gent. Er werd een zeldzame vorm van lymfeklierkanker bij hem vastgesteld”, aldus Mathieu. “Hij wordt enkele weken opgenomen in het ziekenhuis. Daarna moet hij tot vier keer per week vanuit Poperinge op en af naar de dagkliniek van UZ Gent voor zijn chemotherapie.”

Fysiek kan Louis niet bij de rally zijn, maar hij is er wel in gedachten. “Met dank aan zijn broer Lucas, familie, vrienden en lokale rallypiloten die beelden doorsturen naar Louis. Het gaat vaak om foto’s van de slogan ‘Power for Louis’ op rallywagens of in de handen van piloten. Zoveel bekende en minder bekende gezichten die hem steunen, hij vindt dat natuurlijk super. Het is heel lief wat die mensen allemaal doen.”

BV’s

Een van de drijvende krachten achter ‘Power for Louis’ is rallypiloot Filip Pyck (54) uit Poperinge. “Ik ben al bijna 30 jaar rallypiloot en neem nu voor de 28ste keer deel aan de rally in mijn streek”, stelt Filip. “Louis is een schoolvriend van mijn dochter. Die jongen is al jaren een fan en hij vond het spijtig dat hij er niet bij kon zijn. We plakten ‘Power for Louis’ op onze wagen. Intussen zie ik de slogan passeren op tal van andere wagens. Ik ben dankbaar dat iedereen meedoet, zelfs BV’s als Tom Boonen, Koen Wauters en Thierry Neuville.”

“We kregen heel wat beelden door van Filip Pyck, Francois Geerlandt en hun partners. Mijn vrouw Joke, grote zus Michelle (16), kleine zus Marie (4) en ik willen iedereen heel hard bedanken voor het groot plezier dat ze Louis bezorgen”, benadrukt Mathieu. “Louis vindt het erg jammer dat hij er niet kan bij zijn, maar hij bekijkt de foto’s en filmpjes. Daarnaast krijgt hij honderden steunberichtjes, posters en rallystickers uit de jaren 1990. Het geneest hem niet, maar hij voelt dat iedereen meeleeft en dat geeft kracht. Aan hem en aan ons gezin.”

Finland

“Lucas blijft de rally volgen en beelden nemen voor zijn broer”, zegt Mathieu. “Airsoftshop, onze winkel in Poperinge, is momenteel gesloten. Ik had verlof gepland voor deze dagen, omdat mijn zonen zo graag eens met hun papa naar de rally wilden. Nu blijf ik dicht bij Louis in het ziekenhuis. Onze werknemer beheert wel nog de webshop. De dokters spreken nu over een behandelingstraject van twee jaar. Eens Louis genezen is, gaan we zeker naar een grote rally. Hij wil iets in de sneeuw. Finland bijvoorbeeld.” (TP)

The post Neuville, Boonen en Wauters geven ‘power’ aan Louis (13): “Zoveel gezichten die hem steunen, hij vindt het super” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het toestel werd warm in mijn broekzak”: zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

De glimlach die catastrofe moet maskeren: waarom 2 gestrande ruimtevaarders symbool staan voor enorme crisis bij Boeing

Ze zouden één week blijven, maar het zullen acht maanden worden. De twee Amerikaanse astronauten die al sinds juni vastzitten op het ISS, omdat hun ruimteschip te onveilig was om mee naar de aarde terug te keren, hebben gisteren voor het eerst een persconferentie gegeven, met de glimlach. Die glimlach moet een catastrofe verbergen. Boeing, de maker van het ruimteschip,

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Wie vermoordde Heidi Reyntjens, die mentale beperking had? Zus Inge en haar ex-lief gaan allebei voor vrijspraak op assisenproces

Zowel Inge Reyntjens als haar ex-lief Daisy zullen volgende week de vrijspraak vragen voor de moord op Inges zus Heidi Reyntjens, die in april 2019 stierf nadat ze ’s nachts in het kanaal Dessel-Schoten was geduwd. “Inge stond onder druk door de berichten die Daisy haar al sinds 2016 stuurde. Ze heeft Heidi geduwd uit frustratie, maar probeerde haar zus

Lees meer »

“Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Zondag is het zover, dan trekt de Gardeboestoet voor het eerst sinds een kwarteeuw nog eens door de straten. Verschillende verenigingen steunen de stoet en natuurlijk staan er ook nu fietsen in alle vormen centraal. “Het begint echt te leven”, horen we van drijvende kracht Bert Bintein.
The post “Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Lees meer »