Provincie keurt plannen goed voor fietssnelweg tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem

De provincie West-Vlaanderen heeft een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt voor de aanleg van een fietssnelweg tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. Donderdag keurde de provincieraad het ontwerp-PRUP goed. Vrijdag ondertekenden de drie gemeenten en de provincie een samenwerkingsovereenkomst.

Het is de bedoeling dat er een fietssnelweg komt tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. Naast het PRUP werd intussen ook een samenwerkingsovereenkomst, een uitvoeringsnota en een onteigeningsplan opgemaakt. “In de samenwerkingsovereenkomst worden afspraken vastgelegd die zorgen voor zowel een inhoudelijk als financieel engagement om het project tot een goed einde te brengen”, klinkt het. In de uitvoeringsnota staat een overzicht van alle projecten langs het volledige traject en het onteigeningsplan moet ervoor zorgen dat de fietssnelweg vlot gerealiseerd kan worden.

Van 9 september tot en met 8 november 2024 organiseert de provincie een openbaar onderzoek. Tijdens die periode vinden verschillende infomomenten plaats waar omwonenden extra informatie kunnen krijgen over de plannen. Verder kan iedereen opmerkingen of bezwaren indienen. Na het openbaar onderzoek worden alle opmerkingen en bezwaren behandeld en wordt het PRUP definitief vastgesteld. De volledige procedure zou moeten worden afgerond in het voorjaar van 2025.

The post Provincie keurt plannen goed voor fietssnelweg tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »