Geef je mening over toekomst openluchtzwembad tijdens participatiemoment op 25 juni

Op dinsdag 25 juni krijgen de inwoners van Ieper opnieuw de kans om actief deel te nemen aan het tweede participatiemoment omtrent de herinrichting van het voormalige openluchtzwembad.

Op 8 en 9 september 2023 kreeg iedereen de kans om aanwezig te zijn op het eerste participatiemoment over de herinrichting van het voormalige openluchtzwembad. Er werden toen twee ontwerpvarianten getoond en toegelicht met de nadruk op ontharding en vergroening en met behoud van bomen met erfgoed- of ecologische waarde.

De aanwezigen gaven mee welke zaken goed waren in beide voorstellen en welke aanpassingen nodig waren.

Bovendien werd eind 2023 een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd waarbij waardevolle informatie over de ondergrondse delen van de Vaubanvestingmuur werd aangereikt. Ook de randvoorwaarden vanuit de Vlaamse Milieumaatschappij (waterbeheerder) en het Agentschap Onroerend Erfgoed werden scherpgesteld.

20 jaar leegstand

“Na ruim 20 jaar leegstand zijn we eindelijk toe aan een passende invulling van de openluchtzwembadsite”, zegt Philip Bolle, schepen van Patrimonium (Vooruit). “Het wordt een nieuwe pleisterplaats voor inwoners en bezoekers, maar daarnaast is het verhaal van de waterafvoer minstens even belangrijk. Dankzij een nieuwe open waterverbinding tussen de Kasteelgracht en de Wieltjesgracht zal de stad voor altijd beschermd zijn tegen dreigende wateroverlast. In tijden van klimaatverandering is dit een hele geruststelling.”

Oude Kapelle

Met deze input is verder aan de slag gegaan en heeft ontwerpbureau Omgeving het ontwerp uitgetekend. Tijdens het tweede participatiemoment op dinsdag 25 juni zal dit toegelicht worden. Iedereen is welkom om 18.30 uur in d’Oude Kapelle, Lange Torhoutstraat 29. Die avond wordt het definitief ontwerp gepresenteerd en nadien is er ruimte voor discussie. Inschrijven kan tot en met 24 juni via de website www.ieper.be/2de-participatiemoment-openluchtzwembad. (API)

Na dit participatiemoment krijgen bewoners en adviesraden nog de tijd tot maandag 15 juli om opmerkingen over het ontwerp door te geven via mail: [email protected].

The post Geef je mening over toekomst openluchtzwembad tijdens participatiemoment op 25 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »