Ondanks vele regen ligt festivalterrein van Couleur Café er prima bij: “Dankzij de vele bomen”

Terwijl de festivalorganisatie van Graspop alle zeilen moet bijzetten door de aanhoudende regen, en Rock Werchter met een bang hart naar de weerkaarten kijkt, is er bij Couleur Café geen vuiltje aan de lucht. “Ons festivalterrein is momenteel verrassend droog.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

“Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine

SK Nieuwkerke kreeg in de nacht van woensdag op donderdag weer ongewenst bezoek. In de chalet, die dienst doet als tijdelijke kantine, werden chips, soep en sportdrank gestolen. Het was niet de eerste keer dat de club uit tweede provinciale slachtoffer werd van een inbraak. “De materiële schade is groot, met twee kapotte ruiten en een beschadigde deur”, zucht voorzitter

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

‘Horrorkabinet Oranje’ afgemaakt in Nederlandse pers: “Een drama. Nog nooit gezien in heel m’n leven”

En of de opdoffer van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK voetbal hard binnenkwam bij onze noorderburen. In de media wordt Oranje helemaal met de grond gelijk gemaakt. Naast bondscoach Koeman krijgt vooral PSV’er Joey Veerman er wel erg hard van langs. “De ‘Paling-Pirlo’ maakte er weer een persiflage op een topvoetballer van.”

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »