OPROEP. Behaalde jij geen diploma van het middelbaar onderwijs, maar bekleed je nu een hoge functie?

Bijna één op de vier jongeren in de stad Antwerpen verlaat de middelbare school zonder diploma. Dat stelt Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vast op basis van cijfers van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. “Na alle inspanningen van de afgelopen tien jaar zijn we terug bij af”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Luwel.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen van De Panne

Een gedreven groep inwoners van Adinkerke en De Panne trekt met de lijst KRACHT!G naar de lokale verkiezingen in oktober. Onder de kandidaten zijn een aantal mensen die al jaren hun politieke sporen hebben verdiend, naast een aantal nieuwkomers die hun eerste politieke stappen zetten.
The post Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel

Lees meer »

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Speelpleinwerking in Sint-Huibrechts-Lille geannuleerd door gebrek aan monitoren: “Geen kant-en-klare oplossing mogelijk”

In Sint-Huibrechts-Lille in Pelt zal er deze zomer geen speelpleinwerking zijn, omdat er te weinig monitoren zijn. Normaal kunnen de kinderen er op 3 vaste namiddagen komen spelen tijdens de zomervakantie. Daar zijn 12 monitoren voor nodig, maar de leiding vond er maar 8. De gemeente laat weten dat de kinderen terechtkunnen bij de andere speelpleinwerkingen in Pelt.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »