Graspop in Dessel, waar ook West-Vlamingen thuis zijn: “Regen? Dat is typisch voor een festival zeker?”

Gisteren begon de eerste van de vier dagen van Graspop in Dessel. ’t Begon met regen, maar gelukkig niet zo’n zware regen zoals ze hadden voorspeld.

De weide ligt er wel drassig bij, maar de organisatie spaarde kosten, noch moeite en bracht stro, stenen en boomschors aan op de drukke paden. De Metal Dome en de Marquee zaten stampvol, en pas daarna stond de weide vol bij de grote namen op de twee hoofdpodia. De camping is helaas een modderpoel geworden, toch verpest het de sfeer allesbehalve bij de festivalgangers. Alle vier de dagen zijn uitverkocht. De headliners op donderdag waren Tool, Alice Cooper en Machinehead.

Op donderdag kwamen we Stefanie Ramboer & Evi Jonckheere uit Eernegem (Ichtegem) tegen. Ze waren hier ook in 2016 toen het slecht weer was. “Maar toen was het nog slechter hoor”, lachen ze. Vandaag willen ze vooral Tool, Alice Cooper en Machinehead zien. Ze vinden ‘s nachts de Classic Rock Café eveneens een aanrader. Sinds 2010 komen ze naar Graspop. Enkel vorig jaar niet omdat Evi pas bevallen was. “Graspop is een warm festival, ondanks de regen, iedereen helpt elkaar en de sfeer is heel goed.” Ondanks de gesloten parking staan ze maar op 2 km van het terrein, dankzij de bewoners van Dessel.

Aline en Beverly © Sandro

Aline Alleman (Torhout) en Beverly Vanpavenaege (Roeselare) kwamen na de middag toe op Graspop en lachten omdat ze de mannen hadden thuisgelaten. Aline is er twee dagen en voor Beverly is het eerste keer op Graspop. Zij is er enkel vandaag. Ze komen speciaal voor Tool. De regen deert hen niet. “Dat is typisch voor een festival zeker?” lachen ze. (PADI & Sandro)

The post Graspop in Dessel, waar ook West-Vlamingen thuis zijn: “Regen? Dat is typisch voor een festival zeker?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »