TOURSELECTIES. Pogacar kent z’n ploegmaats, geen Froome en Teuns bij Israel-Premier Tech

Volgende week zaterdag (29 juni) gaat de Tour de France van start. Verschillende ploegen hebben intussen bevestigd met welke renners ze, zonder ongelukken, aan de start zullen staan in Firenze. Zo bevestigde Visma-Lease a Bike dat Wout van Aert en Jonas Vingegaard van de partij zullen zijn. Ook Tadej Pogacar kent zijn ploegmaats. Ontdek de selecties hieronder! 

Meer krantenkoppen in België

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »