Typisch Lionel: Messi krijgt Canada klein met twee sublieme passes, al is het even schrikken wanneer hij blijft liggen

Wereldkampioen Argentinië is de Copa América met een 2-0-zege tegen Canada gestart. Goed was het niet, maar wie anders dan Lionel Messi (36) speelde de Canadese defensie met twee heerlijke passes open. Al hielden de Argentijnse fans ook even hun adem in wanneer Messi na een tackle op de enkels bleef liggen. 

Meer krantenkoppen in België

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »