Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch”

Een 68-jarige man uit Blankenberge stond donderdagochtend terecht voor het bedreigen van personen en aanzetten tot haat of geweld. De zestiger bedreigde in mei enkele jongeren met een mes in een plaatselijke supermarkt. Na zijn arrestatie zou de man ook enkele racistische uitspraken gedaan hebben.

Op 20 mei dit jaar werden enkele agenten van politiezone Blankenberge/Zuienkerke ter plaatse gevraagd in de lokale Carrefour in de Kerkstraat. De 68-jarige M. P. bedreigde daar enkele jongeren met een mes. “Hij zou er jongeren hebben aangesproken en even later een mes bovengehaald hebben”, zei de procureur.

Een medewerker zag het tafereel gebeuren en belde meteen de politie die even later ter plaatse kwam. “De man werd gearresteerd en zei het is altijd hetzelfde met die vreemdelingen”, voegde de procureur er nog aan toe.

De zestiger verklaarde dat hij zich bedreigd voelde door de blikken van de jongeren, maar op de camerabeelden was niets te zien. P. was donderdagochtend zelf aanwezig tijdens de zitting en liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt had vlak voor het incident gedronken”, stak de advocaat van wal. “Hij heeft de blik en situatie in de supermarkt verkeerd ingeschat. Hij is zeker niet racistisch ingesteld, maar maakt zich wel zorgen over de jeugd en voelt daarom onrust.”

Uitspraak

Sinds het incident mag de zestiger niet meer in de Carrefour in kwestie komen. “Het spijt mij enorm”, zei P. donderdagochtend. Op de vraag van de rechter waarom hij een mes op zak had, verklaarde de man dat hij zich al een paar maanden onveilig voelde en daarom met een mes rondliep. Het Openbaar Ministerie vorderde de toepassing van de strafwet.

Vonnis op 27 juni. (CCA)

The post Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »