Hezbollah waarschuwt: “Als Israël Libanon aanvalt vanuit Cyprus, wordt het eiland een deel van de oorlog”

Hezbollah dreigt ermee om Cyprus mee te sleuren in het conflict met Israël, als Israël Libanon zou aanvallen van op Cypriotische luchtmachtbasissen. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah bedreigt ook Israël zelf: "Als er oorlog komt, zullen we geen regels of limieten opleggen." 

Meer krantenkoppen in België

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.
The post Volledige lijst van

Lees meer »

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Petanqueclub viert kermiskampioenen

Onlangs vond het open petanquekermistornooi van PC Kortemark plaats. Algemeen kampioen van het tornooi werd Johan Rondelez. Bij de dames behaalde Marijke Coudenys de eerste plaats, Noella Degryse werd tweede en Karien Derynck werd verdienstelijk derde. Bij de heren werd Johan Rondelez de primus, gevolgd door Dennis Berteloot op de tweede en Martin Somers op
The post Petanqueclub viert

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Trisha stelt nieuwe vriend Orlando voor: “Samen hebben we 5 dochters, maar een liefdesbaby sluiten we niet uit”

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

‘Ambetanterik’ krijgt schoppen op hoofd tijdens gevecht aan danscafé: duo riskeert celstraf

Een 32-jarige man uit Alveringem en een 20-jarige man uit Koksijde riskeren een celstraf voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Een man, die zich naar verluidt gedroeg als een echte ‘ambetanterik’ kreeg er kopstoten en schoppen op het hoofd. De Alveringemnaar staat in een tweede zaak ook terecht voor weerspannigheid tegen zes politiemensen, die elk 400

Lees meer »