Partij van president Macron boekt lichte winst in laatste peiling voor Franse parlementsverkiezingen

De partij van de Franse president Emmanuel Macron gaat er licht op vooruit in de laatste peiling donderdag. De achterstand op de uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN) en de linkse alliantie blijft evenwel groot. De eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen vindt plaats op 30 juni.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks weersomstandigheden is het goed geweest”

Marktoptredens, tentoonstellingen, braderie, kermis, straattheater: het bruiste afgelopen weekend van leven in Tielt tijdens de 65ste editie van de Tieltse Europafeesten. De marktoptredens van onder andere Mama’s Jasje, Natalia en Gustaph brachten opnieuw heel wat mensen samen in het stadscentrum, terwijl ook de gloednieuwe spiegeltent op het Hulstplein in de smaak viel.
The post 65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sommigen zeggen niets, anderen zijn boos”: huilende ploegmaats eren verongelukte André Drege (25), slotrit in Oostenrijk geneutraliseerd

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – wordt de slotrit vandaag geneutraliseerd en vond er bij aanvang een minuut stilte plaats. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »