Nieuwe streetart naar aanleiding van Go Skateboarding Day, met onder meer workshop ‘Girls@Luxa’

Op vrijdag 21 juni gaat Go Skateboarding Day door op Luxaplast in Marke. Vanaf 15 uur kan je er terecht voor workshops, wedstrijden, skatedemo’s en een openluchtcinema. Deelname is gratis. Doorlopend is er een bar en skatemarkt met lokale skateshops en animatie van dj’s. Streetart artieste Djoels maakt tijdens het event een nieuwe mural op een brugpijler.

Luxaplast – the place to be voor de Kortrijkse skate community – bevindt zich onder de R8 aan de Markebekestraat. Op dit 600 m² streetpark wordt vrijdag 21 juni Go Skateboarding Day gevierd. Het event ontstond in 2004 in Amerika en waaide al snel over naar België. “Op die dag staan de sport, de gemeenschap en vriendschap centraal en is het vooral een leuk moment om samen te komen op het skatepark en te genieten van het skateboarden”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.

Skaten zit in de lift, zowel bij jong als oud. De sport is sinds 2020 een Olympische discipline. Lore Bruggeman, Kortrijkse van oorsprong, is meervoudig Belgisch kampioene en geselecteerd voor de Olympische Spelen. Ze is dikwijls te spotten op Luxaplast.

Op het programma van Go Skateboarding Day staat om 16 uur een workshop gericht naar meisjes gepland: Girls@Luxa. “We willen hen een kans geven om – los van het mannengeweld – skateboarden te ontdekken. Heel wat meisjes willen skaten, maar urban sport is vaak mannelijk gedomineerd. Door zo’n initiatieven hopen we de drempel te verlagen”, aldus Herrewyn. Om 17 uur volgt de workshop Train Your Trick, net als een jam contest voor -15-jarigen. Om 19 uur staan er skate demo’s gepland en een jam contest voor +15-jarigen. Met de wedstrijd Best Trick kan iedereen om 21 uur hun beste trucjes tonen. In samenwerking met LZSB start om 22 uur de openluchtcinema.

In lijn met de Girls@Luxa-workshop wordt op de brugpijler een nieuwe streetarttekening aangebracht door Djoels, die onlangs ook in JC Tranzit een wand opfleurde met haar design. “Een meisje op een skateboard. Het is tof dat Kortrijk vrouwelijke skaters promoot zodat ook zij zich welkom voelen in deze wereld.”

The post Nieuwe streetart naar aanleiding van Go Skateboarding Day, met onder meer workshop ‘Girls@Luxa’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”
The post CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden vrouwen op straat in Frankrijk om Gisèle Pelicot hart onder de riem te steken, ook in ons land demonstratie

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik. Ook in ons land vond een steunbetoging plaats.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Hezbollah-leider haalt scherp uit naar Israël: “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. Alles lijkt erop te wijzen dat Israël achter de ongeziene aanvallen zit. Functionarissen vertellen donderdag aan ‘The New

Lees meer »

Holstra Wevelgem neemt het op tegen Torhout

De dames van Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele zijn het seizoen overtuigend begonnen. Met achtereenvolgende zeges tegen BC Oostende en Basket SKT Ieper staat de ploeg van coach Xavier Marescaux foutloos bovenaan het klassement. Dit weekend gaat de oranje-zwarte garde op bezoek bij Torhout Lions.
The post Holstra Wevelgem neemt het op tegen Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Zussen Marlies en Lien openen de deuren van ‘Barsista’ in Roeselare: “We gaan voor gezonde en verse producten”

Maandag 23 september openen de zussen Lien (30) en Marlies Verhelst (27) de deuren van Barsista langs de Westlaan in Roeselare. In hun nieuwe zaak kunnen mensen genieten van een ontbijt, een lunch of een lekkere koffie. “We gaan voor gezond en vers, maar de gebruikelijke zoetigheden zullen hier zeker niet ontbreken.”
The post Zussen Marlies en Lien openen

Lees meer »

Feestweekend voor Chiro Ruiselede

De Chiro van Ruiselede, onder de leiding van Nelleke Wittewrongel en Jasper Maenhout, heeft een drukke agenda voor de boeg. Kern van alle activiteiten wordt het driedaags feestweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september met een quiz, de streekbieravond, de barbecue en speelstad.
The post Feestweekend voor Chiro Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »