Twee doden bij botsing tussen twee treinen in Chili

Bij een frontale botsing tussen twee treinen donderdagochtend vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago zijn twee mensen om het leven gekomen en negen mensen gewond geraakt. Dat heeft de Chileense spoorwegmaatschappij Empresa de Ferrocarriles del Estado bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.
The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen van De Panne

Een gedreven groep inwoners van Adinkerke en De Panne trekt met de lijst KRACHT!G naar de lokale verkiezingen in oktober. Onder de kandidaten zijn een aantal mensen die al jaren hun politieke sporen hebben verdiend, naast een aantal nieuwkomers die hun eerste politieke stappen zetten.
The post Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel

Lees meer »