LIVEBLOG VOORBEREIDING. Anderlecht oefent op stage in Portugal tegen Braga

Het EK voetbal is volop aan de gang, maar ook onze eersteklassers staan te popelen om eraan te beginnen. Verschillende ploegen zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2024-2025. Volg al het nieuws via onderstaande liveblog op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Torhout wil project Digibanken tot medio 2026 verlengen

In juni 2022 heeft het Torhoutse stadsbestuur ingetekend op het project Digibanken, een subsidie-initiatief van de Vlaamse Overheid om digitale uitsluiting aan te pakken. Dat project zou eind 2024 normaal gezien aflopen, maar de stad wil het graag verlengd zien tot medio 2026.
The post Torhout wil project Digibanken tot medio 2026 verlengen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in schietclub Kortrijk, zwembad Abdijkaai even ontruimd

Langs de Abdijkaai in Kortrijk is zondagmiddag brand uitgebroken bij schietclub KGK. Kort na de schiettraining ontstond plots vuur in de afzuigingsinstallatie van de club. Niemand raakte gewond bij het incident. Het naburige LAGO-zwembad werd wel kortstondig geëvacueerd.
The post Brand in schietclub Kortrijk, zwembad Abdijkaai even ontruimd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »