Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch”

Een 68-jarige man uit Blankenberge stond donderdagochtend terecht voor het bedreigen van personen en aanzetten tot haat of geweld. De zestiger bedreigde in mei enkele jongeren met een mes in een plaatselijke supermarkt. Na zijn arrestatie zou de man ook enkele racistische uitspraken gedaan hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »

Conny Van Exem wint prijs Destrooper

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot. Daarnaast werd ook gestreden om de prijs Destrooper. Conny Van Exem van schuttersgilde Ieper Willem Tell schoot hierin de meeste punten bijeen. Ze kreeg als beloning een pakket koekjes van Jules Destrooper. Ze ging met plezier
The post Conny Van

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Hezbollah bevestigt ook dood van commandant Ali Karaki – Lichaam van Hezbollah-leider geborgen: “Lichaam nog intact”

Hezbollah heeft nu ook de dood van commandant Ali Karaki bevestigd. Karaki kwam om bij dezelfde aanval waarbij Hezbollah-leider Hassan Nasrallah de dood vond. Het lichaam van Nasrallah is intussen geborgen. Opvallend: het lichaam is nog intact, melden een medische en een veiligheidsbron. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tekortgeschoten”: ontgoochelde interimcoach David Hubert ziet hoe Anderlecht in hetzelfde bedje ziek blijft na puntendeling bij Dender

Een flauw Anderlecht heeft op Dender voor de vijfde competitiewedstrijd op rij niet kunnen winnen. Edozie trapte de Brusselaars nochtans eerst op voorsprong. Een moedig strijdende promovendus sloeg met een loeier van Scheidler keihard terug. De thuisploeg vierde het verdiend punt alsof het behoud reeds werd verzekerd. Interim-coach David Hubert reageerde ontgoocheld: “Qua efficiëntie schoten we tekort.”

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »