Nieuwe bus voor Centrum voor Dagverzorging De Plataan in Poperinge: “We zoeken nog extra vrijwilligers om één rit per week te doen”

Het dagverzorgingscentrum De Plataan van het OLV Gasthuis in de Ieperstraat nam een nieuwe bus in gebruik. “Binnen vzw OLV Gasthuis willen wij met onze fiere Gasthuisfamilie een professionele partner zijn die een antwoord biedt op alle zorg- en welzijnsvragen, gelinkt aan het ouder worden. Naast onze woonzorgcentra, onze dienst thuisverpleging en onze assistentiewoningen, is ons Centrum voor Dagverzorging De Plataan een belangrijke dienstverlening om onze visie waar te maken”, zegt algemeen directeur Mieke Vandeputte.

“Iedere thuiswonende oudere (valide, semi-valide of zorgbehoevend) is welkom in de huiselijke omgeving van De Plataan. We passen ons aan volgens de noden van de gast en zijn/haar omgeving. De ene gast zoekt sociaal contact, een andere gast heeft fysieke zorg nodig. Een bezoek aan De Plataan kan ook een belangrijke hulp zijn voor de mantelzorgers. Door de zorg even uit handen te kunnen geven, blijft de zorg thuis beter haalbaar. Bejaarden kiezen om één of meerdere dagen per week te komen. De Plataan is open van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 17 uur. We voorzien een variatie aan activiteiten ter plaatse (o.a. kranten lezen, kooksessies, soep drinken, optredens, kaarten, andere spellen, …), afgewisseld met uitstappen buitenshuis”, vertelt verantwoordelijke Anja Nollet.

Vervoer met de busjes dankzij de hulp van vrijwilligers

“Dankzij de twee busjes, bestuurd door een groep vrijwilligers en medewerkers, brengen wij dagelijks de gasten naar De Plataan en terug naar huis. Het is immers niet voor iedere oudere evident om zich te verplaatsen. Wij zoeken nog extra vrijwilligers die eenmaal per week een rit met een busje willen uitvoeren”, aldus nog Anja.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anja: 057/34 69 10, [email protected] De dagprijs bedraagt 25,59 euro (middagmaal en koffietafel, animatiebenodigdheden, incontinentiemateriaal en wekelijks bad inbegrepen), voor het vervoer betaalt men 5,08 euro per dag. Er is eventueel een tussenkomst van de mutualiteit.

The post Nieuwe bus voor Centrum voor Dagverzorging De Plataan in Poperinge: “We zoeken nog extra vrijwilligers om één rit per week te doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De dug-out dient intact te blijven”: onze chef voetbal waarschuwt voor een tweede Kroatië-scenario

Eerste, tweede, derde of… een afgang, negentien maanden na het echec op het WK. Wat wordt het vanavond? “Geen enkel excuus rechtvaardigt een vroegtijdige exit. Oekraïne mag hoe dan ook geen tweede Kroatië worden”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier, die ook al eens kijkt naar het mogelijk verdere EK-pad van de Duivels. “Als tweede in de groep beland je

Lees meer »

Erika (38) ontdekt ’s ochtends dat een onbekende een tent heeft opgezet in haar voortuin: “Zat aardbeientaart te eten”

Erika White (38) werd maandag al om half zeven ’s ochtends wakker gemaakt door haar zoontje omdat hij een tent in hun voortuin had zien staan. De Britse moeder uit Dartford ging onmiddellijk kijken en zag dat er inderdaad een onbekende man voor haar huis kampeerde. “Hij zat een aardbeientaart te eten”, aldus Erika, die hem beleefd vroeg om te

Lees meer »

Twee weken geen trein tussen Sint-Niklaas en Brussel door werken, NMBS sust: “Heeft niks te maken met afschaffing vanaf eind dit jaar”

De komende 2 weken rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Sint-Niklaas en Brussel. Dat komt door werken aan het station in Jette. In het station van Sint-Niklaas was daar vanmorgen wat onduidelijkheid over, omdat een deel van reizigers niet op de hoogte was. Het gerucht deed de ronde dat de definitieve afschaffing, die er vanaf eind dit jaar komt, nu

Lees meer »

Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de IJzer

Niet alleen de mensen krijgen het warm door de zomerse temperaturen, maar ook de koeien in de weiden langs de IJzer zoeken afkoeling. Zoals hier in Pollinkhove bij Lo-Reninge. Enkele koeien lieten er zich verleiden om pootje te baden in de rivier. Het is alvast een mooi beeld.
The post Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »