Klimaatactivisten bekladden Stonehenge met oranje verf

Milieuactivisten van Just Stop Oil hebben delen van de prehistorische site van Stonehenge, in het Verenigd Koninkrijk, met oranje verf beklad. De activisten zijn intussen opgepakt. Dat bevestigt de Britse politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo innig ging het eraan toe tijdens laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

VS: “Assange heeft mensen in gevaar gebracht”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Toch oordelen de Amerikanen dat hij mensen in gevaar heeft gebracht door vertrouwelijke documenten vrij te geven.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »