“De zomer start niet morgen maar vandaag al”: waarom astronomische seizoenen niet altijd op de 21ste beginnen

De zomer start op 21 juni, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? “Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet”, vertelt Martijn Peters. “Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische zomer begint niet morgen maar vandaag, op 20 juni.” Onze HLN-wetenschapsexpert legt uit hoe dit komt. 

Meer krantenkoppen in België

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »