Verdachte poederbrief in Hof van Beroep in Antwerpen: hulpdiensten massaal ter plaatse

Op het Antwerpse Hof van Beroep is vanmorgen een poederbrief toegekomen. De politie werd iets voor 9 uur op de hoogte gebracht. De hulpdiensten zijn uit voorzorg ter plaatse. De brief en de persoon die met de brief in contact is gekomen, worden onderzocht. 

Meer krantenkoppen in België

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »