Een passie voor tafelvoetbal van generatie op generatie: pa Wesley en zoon Justin allebei provinciaal kampioen

Wesley Vanhoorelbeke en zijn zoon Justin hebben zich allebei tot provinciaal kampioen in het tafelvoetbal gekroond. Beiden dromen ze van de Belgische titel, en misschien lukt dat de komende jaren wel samen. “Er wordt hier dagelijks geoefend”, klinkt het.

In de Bollewerpstraat ligt op tafel al een artikel klaar uit onze krant. Eentje van jaren geleden, toen opa Marnix, zoon Wesley en kleinzoon Justin al trots poseerden. De passie voor tafelvoetbal zit duidelijk in de genen, met nu al de derde generatie die hoge ogen gooit. Marnix mocht het jammer genoeg niet meer meemaken, maar onlangs deden Wesley (41) en Justin (20) het uitstekend op het PK tafelvoetbal. Justin won op het tweede niveau individueel en in het dubbel de West-Vlaamse titel, Wesley komt uit op het hoogste niveau en pakte zowel in zijn eigen reeks als in de open klasse de titel in het dubbel. “We oefenen iedere dag minimum een uur. En ja, het kan er wel eens heftig aan toe gaan als we tegen elkaar spelen”, bekent Wesley, die al eens een partijtje verliest van Justin. Echtgenote en moeder Vanessa Herman aanhoort het glimlachend. Net als dochter Zoë (18) is zij vooral supporter.

“Op termijn kunnen we misschien samen naar de kampioenschappen”

Vader en zoon maken deel uit van TVC De Kletsers, waarmee ze ook in de interclub uitkomen. “Iedere vrijdag spelen we onze wedstrijd, ik kijk er al van de maandag naar uit”, bekent Justin. “Het sociale contact is groot, je kent op de duur ook iedereen.” Door zijn goede prestaties zal hij nu wellicht in de hoogste reeks aantreden en dat biedt perspectieven. Zo kan hij ook meespelen met zijn vader. Binnenkort vindt in Waanrode (Kortenaken) het BK plaats, en daar moeten ze het nog allebei in hun eigen reeks rooien. “Misschien is het podium daar mogelijk”, zegt Wesley. “Vorig jaar was ik vierde.”

Moeilijk

In tegenstelling tot Frankrijk en Duitsland, waar tafelvoetbal erkend is als echte sport en ook de nodige financiële ondersteuning krijgt, is dat in Vlaanderen veel minder het geval. “Het is nog een echte cafésport, er zijn ook steeds minder cafés, en nog minder die een tafelvoetbal hebben staan. Onze sport heeft het moeilijk.” Justin kreeg de liefde voor de sport mee met de paplepel. “Hij droeg nog zijn pamper toen hij al op een verhoogje stond te spelen”, zeggen zijn ouders. “Tafelvoetbal is vooral een mentaal spel”, weet de jonge kerel, die bij Metalor in Oostrozebeke werkt, het dorp van zijn ouders. Wesley is zelfstandig in sanitair en vertelt dat Justin net als hij liefst vooraan speelt. “Maar om individuele wedstrijden te spelen, moet je het allemaal onder de knie hebben.”

The post Een passie voor tafelvoetbal van generatie op generatie: pa Wesley en zoon Justin allebei provinciaal kampioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »