Roemeens koppel gaat bij overval met juwelen wandelaarster aan de haal: “Onbegrijpelijk waarom ze dit deden”

Na een maand ontkennen, gaf een Roemeens koppel op de rechtbank in Kortrijk toe dat ze op 14 mei in Kortrijk een 64-jarige vrouw overvielen. Ze gingen met een gouden ketting en een armband aan de haal. Maar ondertussen zijn ze in Roemenië en lieten ze hun advocaat opdraven.

Wat er hen bezielde, kon de raadsman niet verklaren. Maar op 14 mei hielden Florentina M. (39) en Vasile-Catalin M. (38) in Kortrijk een vrouw tegen die op wandel was. Ze vroegen haar de weg naar een apotheek. Plots sprong Florentina M. uit de auto en rukte de gouden ketting rond de hals en de armband rond de arm af. Daarna sprong ze opnieuw op de achterbank en scheurde haar man met de auto weg.

Opgepakt in Brussel

De Spaanse nummerplaat kon geseind worden en vier dagen later was het prijs in Brussel. Een politiepatrouille schaduwde de geparkeerde wagen tot Vasile-Catalin M. instapte. Toen hij een woning binnen ging, grepen de agenten hem bij zijn nekvel. In de woning was zijn echtgenote Florentina M. ook aanwezig. Op camerabeelden konden ze herkend worden als de daders van de gewelddadige diefstal in Kortrijk. Toch ontkenden ze aanvankelijk. Maar samen met hun advocaat kwamen ze ondertussen tot andere inzichten. De openbare aanklager vorderde een celstraf van één jaar en een boete van 800 euro. “Onbegrijpelijk waarom ze dit deden”, aldus de advocaat. “Ze beseffen ondertussen dat ze fout waren en schamen zich. Het was geen vooraf bedacht plan.”

Het slachtoffer vroeg een schadevergoeding voor de gestolen juwelen en de emotionele schade van zo’n 8.000 euro. “De gestolen ketting was een erfstuk van haar vader, wel 30 jaar oud”, aldus advocate Ophelie Delorge. “Ze is uit het niets overvallen.”

De zaak wordt op 4 september afgerond. (LSi)

The post Roemeens koppel gaat bij overval met juwelen wandelaarster aan de haal: “Onbegrijpelijk waarom ze dit deden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »