Sander verdeelt niet langer het spel bij Knack Roeselare, maar verkoopt ramen; voorproefje tijdens de Batjes

Opmerkelijke deelnemer aan de Batjes is Sander Depovere. De passeur die zopas nog beker én titel veroverde met Knack Roeselare is klaar voor een totaal andere carrière en verkoopt nu ramen en deuren. Hoewel de officiële opening pas is voorzien voor september, kun je op de Batjes al eens binnen wippen in de toonzaal van Studio Frank.

Sander Depovere (29) rondde zijn professionele volleybalcarrière af met bekerwinst én de titel. Hij was tien jaar in de jeugd en zeven jaar als prof actief bij Knack Roeselare, maar gaat straks net over de Franse grens bij Halluin als amateur verder. Ook Joppe Paulides (41) is er nog steeds aan de slag. Maar in het beroepsleven kiest Sander dus een andere weg. Eentje die hij al een tijdje aan het bewandelen was met Studio Sander. “Dat was een zijproject, nu ga volledig aan de slag bij Studio Frank. De naam verwijst naar mijn schoonpa Frank van Grinsven die in Hasselt al zijn zaak onder dezelfde naam heeft.”

Alles in eigen huis

In de Sint-Amandsstraat 99, op de hoek met de Hugo Verrieststraat, is de toonzaal van de Roeselaarse vestiging zo goed als klaar. “We gaan officieel pas in september open, maar met de Batjes kunnen de mensen hier al een kijkje komen nemen. Wij verdelen exclusief Finstral. Dat merk is Italiaans van origine, maar er is ondertussen ook al een productievestiging in Duitsland. De sterkte van het merk is dat ze alles in eigen huis doen. Van het ontwerpen van de ramen, de profielen extruderen of poederlakken, het glas produceren, de raamconstructie maken en het sluitwerk vervaardigen. Alles is Finstral, waardoor ze de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Je kunt zowel ramen in aluminium of pvc krijgen. De afwerking is ook altijd top.”

Sander Depovere in de toonzaal die tijdens de Batjes toegankelijk is. © Stefaan Beel

In de toonzaal kun je ook al de nieuwste mogelijkheden zien. Zoals lamellen of een volledig verduisterend gordijn die in het raam zijn ingewerkt. “De strakke profielen zijn nu het meest populair, ook al omdat die 25 procent meer licht doorlaten.” Je kunt bij Studio Frank terecht, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. “Wie breekwerk of schade wil vermijden bij het aanbrengen van nieuwe ramen, kan dat doen met onze overzetramen die we aanbrengen bovenop de bestaande profielen. We hebben ook een assortiment aan (binnen)deuren van Steelline.”

Het is dus door zijn schoonpa dat Sander in deze stiel rolde. Een complete carrièreswitch. “Maar we zien het volledig zitten. Vanaf september zal de toonzaal hier in de namiddag en op zaterdagvoormiddag open zijn. In de voormiddag en ‘s avonds ga ik dan ook zelf de baan op om opmetingen te doen”, besluit Sander die met voormalig ploeggenoot Arno Van de Velde een dubbele meter in dienst heeft om de plaatsingen te doen. (WVS)

The post Sander verdeelt niet langer het spel bij Knack Roeselare, maar verkoopt ramen; voorproefje tijdens de Batjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen pleintje in Brugge

Op zondag 22 september wordt het Liesa Naertplein in de Sint-Jakobsstraat in Brugge officieel ingehuldigd. De Brugse actrice is dit seizoen huisartiest van het cultuurcentrum, een jaar lang draagt het binnenplein van De Biekorf haar naam.
The post Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen pleintje in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik vroeg me af waarom ik koerste. Ik had een grote burn-out”: Arnaud De Lie zit na moeilijk voorjaar weer vol zelfvertrouwen

Het moet de strafste sprint van dat jaar geweest zijn: hoe Arnaud De Lie (22) de GP Québec 2023 won – vanuit een verloren positie onweerstaanbaar naar winst. De twaalf maanden die daarop volgden, waren minder rechtlijnig. De Lie worstelde met zijn trainingen, zijn lijf en zijn zelfvertrouwen. Hij ging aan alles twijfelen. “Ik belandde een beetje in een depressie.”

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Davidsfonds viert 95ste verjaardag met muzikale avond

Davidsfonds Langemark vierde haar 95ste verjaardag met een muzikale avond in Den Tap. Bert Verhelle en Arnold Sercu namen iedereen op sleeptouw voor een heerlijke muzikale wandeling langs Vlaamse en Nederlandse wegen. Er werden onder andere liedjes gebracht van Miel Cools, Herman van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld. Op de foto zien we de
The post Davidsfonds viert

Lees meer »

Maarten Devos volgt Kobe Dewaele op als Kinderburgemeester van Kuurne

Zondagochtend werd in het gemeentehuis van Kuurne de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. Maarten Devos (11), leerling van VBS Sint-Michiel, werd verkozen tot kinderburgemeester en volgt daarmee Kobe Dewaele op, die vorig jaar de eer kreeg. Ynn Devlaminck werd benoemd tot eerste schepen en Felix Huys tot tweede schepen. In totaal brachten 140 kinderen uit het zesde leerjaar van Kuurnse basisscholen hun

Lees meer »