Vlaamse raketcoalitie in de maak, al is de weg naar een regeerakkoord nog lang

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

NMBS blijft bij uitstel van extra treinaanbod

Vervoermaatschappij NMBS heeft vrijdag opnieuw beslist om een belangrijke uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen. Dat gebeurt nadat uittredend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) die beslissing vorige maand heeft vernietigd.

Lees meer »

Willy en Christiane vieren gouden huwelijksjubileum

Christiane Verbrugghe en Willy Delmotte waren onlangs te gast in kasteel Ter Borcht om er samen met hun kinderen, kleinkinderen en het college van burgemeester en schepenen hun gouden huwelijksjubileum een officieel karakter te geven. Willy zag het levenslicht op 5 maart 1951 en Christiane werd geboren in Tielt op 21 maart 1951. Willy en
The post Willy en

Lees meer »

Oekraïne claimt Russische mijnenveger op Oostzee te hebben uitgeschakeld – “Russische troepen gebruikten hypersonische ‘Kinjal’-raketten bij aanval op Kiev”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky gaat in een overleg met bondgenoten toelichten hoe hij denkt de oorlog met Rusland te winnen. De inhoud van zijn “overwinningsplan” is nog niet openbaar gemaakt. Zelensky heeft het plan al wel besproken met de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Met 180 ingeschreven leden en elke activiteit ongeveer honderd aanwezigen is Oranje Beernem een van de grootste afdelingen van Oranje vzw. De afdeling wil jongeren inclusief samenbrengen en maakt daarin geen onderscheid tussen kinderen met of zonder beperking. “Iedereen laten samenspelen, dat staat bij ons centraal”, vertelt Annouchka Pieters.
The post Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool

Het nieuwe schooljaar is net begonnen, maar bij Mirom in Roeselare blikten ze nog eens terug op het vorige schooljaar. Toen gingen in de regio immers 74 scholen en jeugdverenigingen de strijd met zwerfvuil aan, in de 7de editie van Operatie Proper. Ook MMI Basisschool en ’t Ellebloempje uit Kortemark lieten zich van hun properste kant zien.
The post

Lees meer »

Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier”

Op zaterdag 19 oktober brengt Folk Ruiselede opnieuw jong én geroutineerd talent naar Ruiselede, met kleinkunst-kenner Camilo Donoso, de Belgische award-winners Tom & Aurélie en de Italiaanse succesvolle folkgroep Ar an Talamh. “Folkgroepen komen graag naar Ruiselede”, vertelt voorzitter Stefaan Bekaert. “Alles wordt natuurlijk duurder, maar we slagen er steeds weer in om alle kosten te dekken.”
The post

Lees meer »

KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn we een stuk wijzer”

De sfeer is weer opperbest bij KFC Poperinge. Met 15 op 15 staan ze zes punten voor op de tweede. Toch blijven ze voorzichtig met het uitspreken van ambities. De komende weken volgen enkele serieuze testen, met zaterdag de trip naar VK Langemark-Poelkapelle.
The post KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn

Lees meer »

Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te kijken”

Dit was toch wel het jaar van Melissa Depraetere. De Harelbeekse wordt nu beloond voor haar mooie jaar met een ministerpost in de nieuwbakken Vlaamse regering. Bij Chiro Sellewie uit Deerlijk volgen ze het parcours van hun voormalige hoofdleidster alleszins ook met argusogen.
The post Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te

Lees meer »