Duizenden Amerikaanse autodealers getroffen door cyberaanval op softwareleverancier

Duizenden autodealers in de Verenigde Staten zijn woensdag urenlang grotendeels lamgelegd door een cyberaanval op een softwareleverancier. Het getroffen bedrijf CDK Global levert onder andere programma’s voor het verkoopproces en heeft ongeveer 15.000 autodealers als klant. 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn tweet klopt niet”: meest omstreden nieuwe minister van Nederland neemt vijf jaar na “ronduit racistische” uitspraken afstand van bericht

Jarenlang was ze de heraut van de “omvolkingstheorie”, de idee dat de oorspronkelijke Nederlanders worden vervangen door allochtonen en vreemde culturen. “Dat woord zal ik niet meer gebruiken, ik neem er afstand van”, zegt Marjolein Faber (64, PVV), de vertrouwelinge van Geert Wilders die de nieuwe minister van Asiel en Migratie wordt. Maar wat gelooft ze dan echt?

Lees meer »

Voor het eerst neemt klassiek bellen met gsm af

De traditionele sms’jes zijn al langer op de terugweg, en nu is ook het klassieke bellen met de gsm op zijn retour. Het mobiele spraakvolume is in 2023 voor het eerst gedaald, met 3,7 procent naar 20,86 miljard minuten. Dat meldt het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie BIPT.

Lees meer »

“Is dit mijn bedanking voor al die jaren in de gemeentepolitiek?: Anzegemse burgemeester veroordeeld tot 8.000 euro boete voor opruimwerken in park

Gino Devogelaere, burgemeester van Anzegem, is veroordeeld tot een boete van 8.000 euro, waarvan de helft effectief, voor de opruimwerken in het Sint-Arnolduspark in Tiegem. De rechter oordeelde dat de burgemeester daarbij zijn boekje te buiten ging en schade aanrichtte aan de natuur. “Lag onze lijst nog niet vast, ik stopte meteen als burgemeester.”
The post “Is dit mijn

Lees meer »

Meer dan 1.000 Kortrijkse jongeren goedkoper op kamp met duurzame groepsaankoop

Voor het tweede jaar op rij stappen jeugdverenigingen mee in de duurzame groepsaankoop ‘Kompagnon op Kamp’ voor producten die leden anders elk afzonderlijk aankopen. Denk aan shampoo, zonnecrème, maandverband of tandpasta. Dat zorgt voor een goedkoper kamp voor elk lid. Net als vorig jaar stappen 8 jeugdbewegingen mee in het aanbod, goed voor een bereik van meer dan 1.000 kinderen.<br

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking

Bij textielbedrijf Beaulieu in het Henegouwse Komen heeft het personeel beslist om het werk niet neer te leggen. De onderhandelingen over de plannen van het bedrijf om bijna 140 jobs te schrappen, gaan eind augustus pas voort.
The post Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »

Werkstraffen voor bestuursleden van failliet zonnepanelenbedrijf in Merelbeke omdat lonen niet betaald werden

2 bestuursleden van een voormalig zonnepanelenbedrijf uit Merelbeke hebben een werkstraf gekregen, omdat ze de lonen en het vakantiegeld van de werknemers niet uitbetaald hebben. Naar het bedrijf, dat in september failliet werd verklaard, loopt ook nog een onderzoek na verschillende meldingen van oplichting. Tientallen klanten zouden voorschotten betaald hebben voor zonnepanelen en thuisbatterijen, maar die nooit gekregen hebben.

Lees meer »

Het warmste huis van Oostende, waar Leen (54) thuisloze jongeren opvangt

“Negen slaapkamers. Ik wist niet wat ik ermee moest doen. En toen kreeg ik een idee.” Pleegmoeder Leen De Bie (54) stelt haar rijhuis in het centrum van Oostende open voor meerderjarige jongeren en vluchtelingen die het thuis niet zo gemakkelijk hebben. Momenteel verblijven Gideon (21), Bright (24) en Oumar (21) in het ‘warmste huis van Oostende’. “Nee, nieuwkomers krijgen

Lees meer »