Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak De Smisse over aan twee medewerkers: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Opmerkelijk horecanieuws uit Damme: twintig jaar na de opstart laten Stefaan Claeys en Stephanie Traen hun immens populaire horecazaak De Smisse over aan Jeroen Boussemaere en Aaron Desmet, twee medewerkers die de zaak door en door kennen. “Na twintig jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Stefaan.

Van een bommetje in de horeca in Damme en omstreken gesproken. Als uit het niets laten Stefaan Claeys en Stephanie Traen weten dat ze De Smisse, de bijzonder geliefde horecazaak in het centrum van Damme, na twintig jaar uitbating overlaten aan twee medewerkers. Vanaf 30 juni zijn Jeroen Boussemaere (41) en Aaron Desmet (22) de nieuwe uitbaters van de zaak.

“Toen de datum van onze twintigste verjaardag naderde, zijn mijn vrouw en ik gaan nadenken wat we nu precies nog wilden doen. En we kwamen tot de constatatie dat we met De Smisse eigenlijk alles gedaan hebben wat we wilden en konden. Van een klein cafeetje hebben we het uitgebouwd, letterlijk en figuurlijk, tot een grote zaak met ook een mooie eetkaart. We hebben jarenlang ook een grote kersttent geplaatst op de randparking langs de Damse Vaart, hebben allerlei thema-evenementen gedaan en speelden ook in op het EK en WK voetbal”, zegt Stefaan Claeys. “Voor ons is het dus mooi geweest. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Al weten we nog niet wat die zal zijn en we zullen rustig onze tijd nemen om dat te bekijken.”

Niet aan gelijk wie

“Maar ik wilde de zaak ook niet zomaar aan gelijk wie overlaten. Jeroen Boussemaere werkt al twintig jaar bij ons als trouwe barman en is echt een gezicht van de zaak, die hij ook door en door kent”, gaat Stefaan verder. “Hij zal het samen doen met Aaron Desmet, die hier begonnen is als jobstudent maar in vijf jaar tijd een enorme progressie heeft gemaakt. Ik heb hem dan ook een tijdje terug aangeduid als maître. En ik ben ervan overtuigd dat ze dat samen schitterend zullen doen.”

The post Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak De Smisse over aan twee medewerkers: “Tijd voor een nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »