Politie betrapt gsm’ende wegmisbruiker: “Rijverbod tot 2030 en al 11 jaar vervallen voorlopig rijbewijs”

Politiezone Polder hield woensdag korte verkeerscontroles specifiek gericht naar bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur. Op korte tijd hadden ze driemaal prijs. Daarbij werd zelfs een echte wegmisbruiker betrapt: een 36-jarige man die aan het bellen was in zijn lichte vrachtauto, een rijverbod had tot 2030 en bovendien al elf jaar een vervallen voorlopig rijbewijs op zak had.

Alhoewel het eerder om korte verkeerscontroles ging, specifiek gericht naar gsm-gebruik achter het stuur, konden verkeersploegen van zone Polder op korte tijd toch drie bestuurders betrappen. Daarbij zat een echte verkeerszondaar. “De ploegen zetten in de voormiddag een 36-jarige man uit Mechelen aan de kant die in zijn lichte vrachtauto aan het bellen was terwijl hij aan het rijden was”, meldt de politie. “Na controle bleek dat de 36-jarige man al een rijverbod had lopen tot in 2030 en dat hij bovendien nooit een definitief rijbewijs heeft behaald. Sinds 2013 beschikte hij enkel over een voorlopig maar vervallen rijbewijs.” De man kreeg een pv mee en zal zich aan een fikse rekening mogen verwachten bij de politierechter.

“Nog in Koekelare betrapten we ‘s middags een 32-jarige man die een tractor met oplegger bestuurde en eveneens aan het bellen was met zijn gsm achter het stuur. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen. En in Merkem werd tot slot nog een 56-jarige man betrapt toen hij belde met de gsm in de hand.” Ook die verloor het rijbewijs voor vijftien dagen. (JH)

The post Politie betrapt gsm’ende wegmisbruiker: “Rijverbod tot 2030 en al 11 jaar vervallen voorlopig rijbewijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »