Ikea geeft vrijdag 15 procent korting op alles: “Wie veel koopt, doet veel profijt”

Voor zijn 40ste verjaardag in ons land biedt Ikea vrijdag in alle Belgische winkels 15 procent korting. Op alles. Gezien niet bepaald strandweer wordt verwacht, dreigt zo’n actie een halve volksverhuizing teweeg te brengen. Professor winkelketens Gino Van Ossel (Vlerick Business School) fileert de actie én het succes van Ikea in België: “Jaar na jaar neemt de verkoop met korting toe.” 

Meer krantenkoppen in België

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »