LIVEBLOG KROATIË-ALBANIË. Albanezen doen het weer: Laci kopt binnen, Modric en co. in de problemen

Kroatië en Albanië begonnen in groep B met een nederlaag aan het EK voetbal. Vooral Modric en co. zijn op zoek naar eerherstel na de toch wel zware nederlaag tegen Spanje. Maar ze starten ook het duel tegen Albanië met een valse noot, het staat 0-1. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

Archeologen ontdekken 33 tombes met mummieresten bij Aswan in Egypte

Vlakbij de Egyptische stad Aswan heeft een Egyptisch-Italiaanse archeologische missie 33 familietombes met overblijfselen van mummies ontdekt. De ontdekking biedt de mogelijkheid om nieuwe inzichten te krijgen in de ziektes van de Egyptische Late Periode en de Grieks-Romeinse Periode, zo kondigden de autoriteiten maandag aan.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Iconische rode vlek op Jupiter zou jonger zijn dan gedacht

De kenmerkende rode vlek op de planeet Jupiter zou volgens nieuw onderzoek ‘amper’ 190 jaar oud zijn, en niet meer dan 300 jaar oud zoals tot nu toe werd aangenomen. Dat betekent dat de rode vlek die een Italiaanse astronoom tijdens de 17e eeuw kon waarnemen, een andere vlek was die intussen verdween van de oppervlakte van de planeet.

Lees meer »

Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710

TEAM8710 maakt acht kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Wielsbeke. “We presenteren graag vier nieuwe dames met pit en vier anciens met heel wat politieke ervaring”, zegt voorzitter Frédéric Depypere.?
The post Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »