Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï

Matthias Simoen (30) uit De Klijte mag zich opmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Vorige weekend zette hij in de Ironman van Nice nog een tijd van 11 uur en 5 minuten neer.

Matthias Simoen was vorig weekend naar Nice afgereisd om er deel te nemen aan de Ironman. De 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer legde hij af in een behoorlijke tijd van 11 uur en 5 minuten. De keuze voor de Zuid-Franse stad was voor de 30-jarige atleet vlug gemaakt. “De organisatie spreekt over de mooiste wedstrijd in Europa en pakt uit met zon en zee. Alleen vergeten ze er bij te vertellen hoe zwaar de wedstrijd wel is”, lacht Matthias. Toch mag hij tevreden terugblikken. “Ik had een zeer goed gevoel in het zwemmen, waarna ik in het fietsen door de vele hoogtemeters een beetje een minder moment had. Tijdens de marathon kreeg ik last van de darmen en verloor ik veel tijd met het zoeken naar een propere wc. Het lopen is ook het lastigste onderdeel, aangezien dit op het einde komt en een marathon is sowieso niet van de poes. Ik had tijdens de voorbereiding alle steun van mijn vriendin Carla. Er waren ook heel veel supporters op het thuisfront die alles volgden via de app, maar er helaas niet bij konden zijn.”

Verrassing

Na de wedstrijd werd Matthias aangenaam verrast. Hij kreeg namelijk te horen dat hij ook nog eens geselecteerd werd voor de Ironman van Hawaï. “Normaal plaatst alleen de top tien zich voor Hawaï, maar de rolldown bleef maar gaan en niemand nam zijn slots op. Het is dus met meer geluk dan kunde dat mijn 84ste plaats in mijn leeftijdscategorie volstaat, maar dat kan me weinig schelen. Ik ga naar Hawaï! Het was totaal onverwacht gezien mijn eindstand, maar Hawaï is het neusje van de zalm voor de triatlonsport. Niet iedereen kan zeggen dat hij daar aan de start gestaan heeft. Het is de bakermat van de Ironman.”

De Ironman van Hawaï staat geprogrammeerd op zaterdag 26 oktober. Matthias Simoen is aangesloten bij Kemmelse Doortrappers, de wielertoeristenclub uit Kemmel, en startte dit jaar het seizoen met een stunt voor De Warmste Week door liefst dertig keer de Kemmelberg op te fietsen. Vooraf had Matthias zich daarvoor laten sponsoren. Elke storting van 25 euro stond gelijk aan één beklimming. Er werd in totaal 750 euro gestort, wat dus goed was voor 30 beklimmingen. De voorbije jaren fietste Matthias respectievelijk 20 keer en 21 keer vanuit de Bergstraat naar de Belvédère. (MDN)

The post Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »