Man (60) vrij na fatale ruzie met buurman (86): geen enkelband meer, wel voorwaarden

De 60-jarige man uit De Panne die sinds 18 mei aangehouden was na een fatale burenruzie waarbij zijn 86-jarige buurman na een hartstilstand overleed is vrijgelaten onder voorwaarden door de raadkamer in Veurne. De man was sinds 24 mei al op vrije voeten maar kreeg toen een enkelband. Hij moet die nu niet langer dragen maar mag geen contact hebben met zijn buurvrouw, de vrouw van het slachtoffer.

Op zaterdag 18 mei kregen de 60-jarige man en zijn 86-jarige buurman Willy V. een zoveelste hooglopende ruzie in de Sint-Elisabethlaan in De Panne. De twee hadden al langer conflicten en vaak ging dat over lawaai. De huizen van beide bewoners zijn gescheiden door slechts een binnenmuur en is slecht geïsoleerd. Toen ze die zaterdag om 14 uur een zoveelste ruzie hadden omdat de 60-jarige man een nagel in een bibliotheekkast aan het slaan was ontstond een ruzie buiten op de oprit. Kort na de ruzie zeeg de 86-jarige man ineen en overleed. Uit de autopsie bleek dat hij stierf aan een hartstilstand.

Enkelband weg

Toch werd de 60-jarige buurman aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden maar met de dood tot gevolg. Er werd onderzocht of hij de bejaarde man eerst een duw had gegeven, waarna de man een hartstilstand kreeg. Op 24 mei liet de raadkamer de 60-jarige man al vrij uit de gevangenis al bleef hij wel verder aangehouden onder de vorm van elektronisch toezicht met een enkelband. Dat mocht hij evenwel niet uitzitten op zijn thuisadres.

“Dinsdag verscheen de buurman opnieuw voor de raadkamer in Veurne en die besliste hem nu vrij te laten onder voorwaarden”, meldt het parket van West-Vlaanderen. “Er werd geen beroep aangetekend vanuit het parket. De man moet niet langer zijn enkelband dragen. Hij mag ook terug op zijn thuisadres wonen maar mag geen contact hebben met de buurvrouw.” Het onderzoek naar de feiten loopt wel nog verder. (JH)

The post Man (60) vrij na fatale ruzie met buurman (86): geen enkelband meer, wel voorwaarden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »