Meer dan 300 Egyptische pelgrims overleden tijdens de hadj, meesten door de hitte

Bij de hadj, de jaarlijkse bedevaartstocht in de Saoedische stad Mekka, zijn meer dan 300 Egyptische pelgrims overleden. Dat melden Arabische diplomaten op basis van ziekenhuiscijfers. De meesten zijn om het leven gekomen door de extreme hitte. Ook Tunesië en Jordanië melden tientallen doden. 

Meer krantenkoppen in België

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »