Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat

Een koppel Roemenen moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor diefstallen in meer dan 20 winkels van de keten Kruidvat. In totaal zouden ze daarbij 22.082 euro hebben buitgemaakt. De twee ontkennen een groot deel van de feiten. “Niet alle winkeldiefstallen kunnen in de schoenen worden geschoven van deze twee mensen”, aldus de verdediging.

A.N. en G-L R. (32), een vrouw en een man uit Roemenië, stonden geseind toen ze werden aangetroffen bij een verkeerscontrole. Het duo wordt verdacht van diefstallen in onder meer de filialen van Kruidvat in Poperinge, Oostkamp, Dendermonde, Duffel, Turnhout, Koekelare, Diksmuide, Aarschot, Leopoldsburg en Gistel. Ook zouden ze feiten hebben gepleegd in verschillende winkels van Parfumerie ICI. Beiden verschenen voor de rechtbank van Ieper. Volgens de openbare aanklager maakten de twee voor in een totaal van 22.082 euro buit. Als bewijs legt het parket camerabeelden en gegevens van ANPR-camera’s, waarmee verplaatsingen van de wagen van de twee beklaagden werden geregistreerd, op tafel. Nog volgens het openbaar ministerie pleegde de man feiten in elk land waar hij komt: onder meer Duitsland, Frankrijk en Engeland. “De teller staat op 28 veroordelingen”, aldus de aanklager. Ook de vrouw werd al twee keer veroordeeld voor diefstal. Tegen G-L.R. vordert het openbaar ministerie 2 jaar effectief en voor A.N. wordt 18 maanden cel gevraagd.

Beide beklaagden ontkennen een aantal van de diefstallen, vooral die waarvan de camerabeelden niet duidelijk zijn. “Er zijn verschillende Roemeense dievenbenden op pad geweest, maar alles wordt blijkbaar in de schoenen geschoven van deze twee mensen”, pleitte meester Maxime Van Winkel, die het opneemt voor de man. “Ook de bedragen zijn overdreven.” De raadsman haalde ook uit naar Kruidvat zelf, dat volgens hem alles wat in de winkels werd gestolen in dit dossier wil stoppen. “Ik beken enkel wat kan worden bewezen op basis van de beelden, de rest ontken ik”, zegt G-L.R. “Wat ik heb gedaan met de gestolen spullen? Sommige zaken, zoals scheermesjes, heb ik zelf gebruikt, de rest verkocht ik aan vrienden.”

Ook de vrouw gaf slechts enkele diefstallen toe. A.N. , die lang als prostituee werkte en moeder is, zegt een normaal leven te willen. Vonnis op 4 juli.

The post Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »