Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival

Tijdens het vierdaagse Deelfabriekfestival, van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni, kunnen bezoekers de Deelfabriek op een sfeervolle manier ontdekken met onder meer verschillende sport- en spelactiviteiten in de Speelfabriek, workshops en een barbecue verzorgd door VORK. Er worden ook rondleidingen georganiseerd om de werking en het gebouw van de Deelfabriek te leren kennen.

Sinds oktober 2023 is de Deelfabriek gevestigd in de Rijkswachtstraat. “Het valt op dat mensen, zowel buurtbewoners als mensen uit de stad en deelgemeenten, vlot hun weg vinden naar de nieuwe locatie in de Rijkswachtstraat. In de eerste werkingsperiode – negen maand open – zien we al meer dan 15.000 bezoekers passeren. De doelstelling om jaarlijks 25.000 bezoekers te lokken zit zo voor op schema”, aldus Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang.

Festivalprogramma

Het vierdaags festival gaat van start met de Speelfabriek op woensdag 19 juni van 13.30 tot 16.30 uur. Gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar kunnen proeven van verschillende sport- en spelactiviteiten. Heeft iemand de microbe te pakken, dan wordt er via het Vrijetijdspunt samen bekeken welk aanbod of welke organisatie het best past bij de interesse van de kinderen.

Op donderdag wordt de Deelfabriek van 10 tot 11 uur omgetoverd tot een waterparadijs voor de jongsten. Gezinnen met kinderen tot en met 3 jaar trekken hun zwemkledij aan voor verschillende waterspelen: eendjes vissen, een watercircuit met bootjes, emmers, teiltjes en gieters om elkaar nat te maken.

Tijdens de opendeurdag op vrijdag 21 juni kan je van 17 tot 22 uur een rondleiding volgen. Voor wie blijft rondhangen of de Deelfabriek wil beleven zonder rondleiding is er een barbecue, verzorgd door VORK, en zomerse muziek door DJ Ninette.

Het festival sluit af met een hele dag workshops: maak een eigen tapasplank uit houtoverschotten, stel je eigen dagcrème samen, of ontwerp je eigen kledij. Voor het hele gezin is er een poppenkastvoorstelling, met een schilderworkshop achteraf. En wie kleine elektronica, IT-apparaten, fietsen of textiel heeft die wachten om gerepareerd te worden, kan terecht in het Repair Café.

Alle info en inschrijving voor rondleidingen: www.kortrijk.be/deelfabriek.

The post Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »