Kan Turkije-Georgië doorgaan? Stadion in Dortmund kreunt onder enorme regenval, ook enorme vechtpartijen in het publiek

Net als in België regent het ook pijpenstelen in Duitsland. En dat kan wel eens nefaste gevolgen hebben voor de wedstrijd tussen Turkije en Georgië van 18 uur. De tribunes van het BVB Stadion in Dortmund lopen letterlijk onder water. Daarnaast zijn er op de tribunes ook enorme rellen aan de gang tussen de fans van beide landen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ergste noodweer lijkt voorbij, maar schade op sommige plaatsen aanzienlijk – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Kapelle-op-den-Bos werd een jeugdkamp geëvacueerd, in Lippelo bij Puurs-Sint-Amands brandde een boerderij uit na een vermoedelijke blikseminslag en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat

Loïc Segaert en Ruben Deltour starten sportmedisch centrum ‘Spartha’ in de Stationsstraat 88 in Lendelede. “Een centrum waar we niet alleen sporters en topsporters willen begeleiden en revalideren, maar waar niet-sporters van welke leeftijd ook revalidatie en sportieve begeleiding kunnen krijgen”, zeggen ze.
The post Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sven Ornelis voelt zich als inwijkeling niet scheef bekeken in Barcelona: “Er is enkel protest tegen uitspattingen van toeristen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

Familiedrama in Sydney: vader brengt drie kinderen om het leven in woningbrand

Drie kinderen zijn zondag omgekomen in een woningbrand in Sydney. Vier andere kinderen raakten gewond in het gruwelijke drama, zo meldt BBC. De politie zegt dat de vader van de kinderen de brand aanstak en vervolgens verhinderde dat ze het huis konden ontvluchten. Hij wordt nu beschuldigd van meervoudige moord. De verontwaardiging in Australië is groot, waar de regering actief

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen in extreme hittegolf VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt nog aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »