Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond

Bij Westouter gebeurde dinsdagmiddag een ernstig ongeval. De bestuurderszijde van een auto werd opengereten door een vrachtwagen. De 39-jarige autobestuurder raakte zwaar gewond.

De hulpdiensten moesten dinsdag rond de middag uitrukken naar de Poperingestraat bij de Heuvellandse deelgemeente Westouter. Daar was een zware botsing gebeurd tussen een auto en een vrachtwagen met oplegger. De aanrijding gebeurde in een bocht ter hoogte van horecazaak ’t Hof van Brabant en het kruispunt met de Lenestraat, vlakbij de grens met Poperinge. Naar verluidt reed de vrachtwagen op de Poperingestraat uit de richting van Heuvelland. De auto zou uit de andere richting gekomen zijn. In de natgeregende bocht begon de oplegger mogelijk te slippen naar het andere rijvak. De achterkant van de oplegger belandde tegen de bestuurderszijde van de auto. De volledige linkerkant van de wagen werd opengereten en de vrachtwagen kwam wat verderop tot stilstand. Op de weg lagen grote brokstukken die uit de wagen waren gerukt.

Zeer zwaar gewond

De auto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Poperinge. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de eerste vaststellingen van politiezone Arro Ieper raakte hij zeer zwaar gewond. “Maar het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar”, bevestigde Glenn Verdru, woordvoerder van Arro Ieper. Het parket van West-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval ter plaatste te onderzoeken. Tijdens de vaststellingen en het verder onderzoek bleef de Poperingestraat plaatselijk afgesloten voor alle verkeer. (TP)

The post Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »