Lege oplegger gaat plots schuiven in gladde bocht: aankomende Volkswagen helemaal opengereten

Langs de Poperingestraat in Westouter, op de grens met Poperinge, is dinsdag op de middag een bizar ongeval gebeurd. Daarbij raakte een 39-jarige automobilist zwaargewond. Hij verkeert evenwel niet in levensgevaar. 

Meer krantenkoppen in België

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Vrouw (62) gewond na aanrijding op voorrangsweg in Dikkebus

Een 62-jarige vrouw is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Dikkebus bij Ieper. De wagen waarin de vrouw als passagier zat, werd aangereden toen zij op de voorrangsweg reden.
The post Vrouw (62) gewond na aanrijding op voorrangsweg in Dikkebus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Speelpleinwerking veel leuker dan schoolbanken

Terwijl de kleuters en lagere scholieren hun laatste schooldagen sleten, was jeugdconsulent Bieke Coucke hard aan de slag om met haar team een leuke vakantie voor te bereiden voor de kinderen. Op 1 juli werd het startschot werd gegeven van wat een spannende tijd zal worden voor heel veel Oostrozebeekse kinderen. In tegenstelling tot vorige jaren waren er meteen ook

Lees meer »