Op 28 juni voor het eerst loopwedstrijd en loopfietsjesrace op Kachtem Ommegang (ontdek hier het parcours)

Vrijdagavond 28 juni organiseren IVAC en de Bende van de Rostn een eerste loopevent tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang.

Om 18.30 uur is het eerst de beurt aan de kleinsten. Kinderen tot zes jaar kunnen over een afstand van ongeveer 80 meter meedoen aan de loopfietsjesrace. Alle deelnemende kinderen (deelname is gratis) krijgen een medaille. Om 19 uur is het de beurt aan de kinderen van 6 tot 12 jaar, zij krijgen een afstand van 800 meter voor de kiezen. Voor hen is ook elektronische tijdsopname voorzien, er is een medaille en herinnering voor alle deelnemertjes en de eerste jongen en eerste meisje worden gehuldigd. Inschrijven kost 2 euro.

Start en finish van de ronde van drie kilometer is aan het Kachtemsplein, kant Sint-Jansstraat.

Prijzenpot

Om 19.30 uur wordt het startschot gegeven voor de jogging (6 km) en prestatieloop (12 km). Een ronde bedraagt drie kilometer en iedere ronde is er ook waterbevoorrading voorzien. Er kan voor 8 euro vooraf ingeschreven worden tot dinsdagavond 25 juni, de dag zelf betaal je 10 euro. Op de zes kilometer worden de eerste heer en dame gehuldigd, op de prestatieloop is er een podium voor drie categorieën: dames, heren tot 40 jaar en heren ouder dan 40 jaar. Wie op het podium staat krijgt een waardebon bij een van de sponsors van respectievelijk 100, 75 en 50 euro. Alle deelnemers krijgen een naturaprijs en ook hier is tijdsregistratie voorzien. “Voor de loopfietsjes en kidsloop samen verwachten we ongeveer 40 deelnemers. Voor de grotere afstanden hopen we samen op 100 deelnemers. Maar het mogen er gerust meer zijn, we zijn er op voorzien”, zegt IVAC-voorzitter Koenraad Vandommele.

Voor de lagereschoolkinderen is een toer van 800 meter uitgestippeld.

Inschrijven kan via de QR-code op de folder of mailtje naar [email protected]

The post Op 28 juni voor het eerst loopwedstrijd en loopfietsjesrace op Kachtem Ommegang (ontdek hier het parcours) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »