Lichtte Parijzenaar (40) houtbedrijf uit Harelbeke op door overschrijving van 60.000 dollar te vervalsen?

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont, riskeert een jaar cel omdat hij diegene zou zijn die een factuur van het houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke heeft vervalst en zo 60.000 dollar kon opstrijken. K.K. ontkent dat evenwel. “Mijn cliënt heeft een geestesstoornis en woont rond Parijs. Het geld werd gevonden op een bankrekening in Duitsland en daar is hij nooit geweest”, zegt zijn raadsman.

De zaak ging aan het rollen toen houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke een klacht neerlegde bij de politie. “Ze werkten al jaren samen met een bedrijf uit Maleisië voor bestellingen en kregen plots te horen dat een factuur van 60.000 dollar niet betaald was”, sprak de procureur. “Uit onderzoek bleek dat er een hacking was gebeurd op het e-mailaccount en een factuur onderschept en vervalst werd. Zo werd het rekeningnummer gewijzigd en werd de 60.000 dollar op een ander rekeningnummer gestort. Uit onderzoek bleek dat het geld via twee andere rekeningen dan op Duitse bankrekening terechtkwam van de 40-jarige K.K. Die bankaccount was pas kort voordien geopend. Er kon op die rekening nog 20.000 euro in beslag worden genomen. K.K. is goed gekend in Frankrijk en zat daar een celstraf uit. Na het einde van zijn straf werd hij op 14 mei overgeleverd naar ons land voor deze zaak. Ik vraag wegens oplichting, valsheid in informatica en witwassen één jaar cel en een geldboete.”

Zelf slachtoffer

K.K. en zijn advocaat betwisten evenwel alles. “Hij is hier zelf het slachtoffer van. Zijn heuptas met identiteitskaart werd in Parijs gestolen na een reis in Mali, maar daarvan deed hij geen aangifte. Wellicht hebben de dieven zijn identiteitskaart gebruikt om een aanvraag bij die Duitse bank te doen om een rekening te openen. Zijn handtekening daarop komt niet overeen met die van hem. En bovendien is hij zelf nog nooit in Duitsland geweest. Die man staat ook onder curatele want hij lijdt aan een geestesstoornis. Die man is simpelweg niet in staat om iets te hacken.”

Er werd de vrijspraak gevraagd. Vonnis op 9 augustus. (JH)

The post Lichtte Parijzenaar (40) houtbedrijf uit Harelbeke op door overschrijving van 60.000 dollar te vervalsen? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »