Trappistenbrouwerij opent voor het eerst in 230 jaar de deuren: “Bezoekers mogen overal een kijkje nemen”

Brouwerijen van Palm of Duvel bezoeken, dat kon al langer. Maar nu zet ook de trappistenbrouwerij van Westmalle de deuren open. En dat is uitzonderlijk. “We doen dit op vraag van liefhebbers van trappistenbier en van mensen uit de omgeving”, zegt broeder Benedikt.

 

Meer krantenkoppen in België

Tientallen gewonden en drie doden na nieuwe ontploffingen van walkietalkies van Hezbollah

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Noodpomp moet wateroverlast vermijden in polder Sinaai-Daknam

Het polderbestuur van Sinaai-Daknam heeft een noodpomp aangekocht die bijna 2 miljoen liter water kan overpompen. De afwatering van het poldergebied wordt geregeld via 5 pompgemalen, maar die durven het al eens te begeven. "De noodpomp kost ons zo’n 20.000 euro, maar kan bijna 2 miljoen liter water overpompen en kan ook aangesloten worden op een landbouwtrekker", klinkt het bij

Lees meer »

“Ik ben precies gebrainwasht”: de schrijnende getuigenis van André, 29 jaar getrouwd met Zussenmoord-beschuldigde Inge Reyntjens

175.000 euro stortte André, de bedrogen echtgenoot van eerste beschuldigde Inge Reyntjens naar eigen zeggen in de bodemloze put, genaamd Daisy Van Mechelen, de tweede beschuldigde. En de vrouw die hij onder zijn ogen met zijn echtgenote aan de haal liet gaan. “Ik ben zelfs op hotel gaan slapen, zodat ze thuis hun gangen konden gaan.” Een eerlijke, maar wat

Lees meer »

KIJK. Na Taylor Swift en Billie Eilish: ook deze Hollywoodsterren steunen Kamala Harris openlijk

Na Taylor Swift en Billie Eilish spreken nu ook tal van andere Hollywoodsterren publiekelijk hun steun uit voor de Amerikaanse presidentskandidaat Kamala Harris. Dit gebeurt tijdens een twee uur durend interview van Harris met Oprah Winfrey. Zo is Meryl Streep ervan overtuigd dat Harris in november zal winnen, en plant Chris Rock al een bezoek met zijn dochter om haar

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »

Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen

Laure Plaetevoet (Hermes Club Oostende) werd onlangs op het BK voor scholieren in Nijvel in het discuswerpen nationaal kampioen met een worp van 39m06. Tijdens de open meeting in Vilvoorde volgde een week later nog een beter resultaat, liefst 42m16. Tevens goed voor een provinciaal record.
The post Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Hogeschool Vives eert olympiër Koen Naert

Op de feestelijke zitting naar aanleiding van de opening van het academiejaar in hogeschool Vives werd langeafstandsloper en auteur Koen Naert op dinsdag 17 september in de bloemetjes gezet. Hij ontving er de Aureus Vives. Elk jaar eert de hogeschool immers een verdienstelijke persoon die aan Vives studeert, heeft gestudeerd of werkt. Dit jaar ging
The post Hogeschool Vives

Lees meer »