Stef Bos stond voor de allereerste keer op het podium van Concertgebouw Brugge: “Stilte in de zaal, zo stil….”

Niets anders dan glunderende gezichten zagen we vertrekken na het optreden van Stef Bos in Concertgebouw Brugge. Enkele minuten na de start van zijn optreden gaf Stef toe dat hij nog nooit op het podium van het Concertgebouw in Brugge stond. Het was dus de eerste keer. “Ondanks mijn leeftijd van 60, toch nog eens de eerste keer”, zei Stef.

Zestig is Stef geworden en dus toert hij rond in Vlaanderen én Nederland met ‘Bloudruk’. De joviale man uit Oost-Vlaanderen neemt het publiek mee op reis doorheen zijn leven. Hij vertelt over momenten uit zijn leven die hem raakten én die hem als mens veranderden. Niemand anders dan Stef kan iets zo duidelijk uitleggen, waardoor je een speld hoort vallen in de zaal. En dat was waar: ondanks zoveel aanwezigen was het heel vaak stil in Concertgebouw Brugge. Het publiek hing aan zijn lippen. Luisterde aandachtig naar zijn verhalen, naar zijn momenten die hij beleefde. Van Belfast tot andere plekken in diverse landen, waar hij was geweest. Momenten die hij koesterde, zoals dé momenten met zijn kinderen. Of hoe hij uit ging eten met zijn gezin naar Antwerpen. Natuurlijk slaat hij graag een praatje met mensen. Zijn vijftienjarige zoon met lang blond haar was er ook bij. “Een boom van een kerel, net zoals zijn vader”, lacht hij. “Zegt er daar iemand: heb je de kleindochter mee? Mijn zoon toonde zich nog groter en zei: ik ben de zoon! Die man wist niet meer wat zeggen en bleef zich maar verontschuldigen. Mijn zoon zei: Geen probleem, de volgende keer wat langer kijken!”

© gsm PADI

© gsm PADI

En zo bleef Stef maar vertellen, zonder zeker niet te vergeten dat hij ook nog moest zingen. Liedjes die raken, liedjes die vanaf het eerste woord tot de laatste zin je hart pakken. Liedjes die we kenden, maar ook onbekende liedjes. Zijn levensverhaal, 60 voorbije jaren. Het was al vaak stil in de zaal, maar dan zong Stef ook ‘Papa’. Het lied dat hij al duizenden keren zong, maar een lied dat hij nog altijd graag blijft zingen. Hij brengt het nu anders dan dat we dat vroeger van hem gewoon zijn. Nu staat hij tijdens het lied even stil, want nu komt nu het woord ‘misschien’ erin voor. Stef vertelt, blijft vertellen, brengt een wondermooie maar ook emotionele ode aan zijn papa. Het raakte het publiek. Het werd nog stiller dan stil in Concertgebouw Brugge… Voor één keer was er van teveel decibels zeker en vast géén sprake. Op het einde stond iedereen recht. Het publiek bleef maar applaudisseren. Stef Bos deed dat schitterend. Hij gaf de aanwezigen vitamientjes voor heel lang. Stef brengt méér warmte, méér zonneschijn in de harten van de mensen, dan de zon die ons in openlucht och zo gelukkig maakt. Stef Bos, een krak, zo apart in zijn vak! (PADI)

© gsm PADI

Met ‘Bloudruk’ toert Stef voor Vlaanderen en Nederland. Zie www.stefbos.nl

The post Stef Bos stond voor de allereerste keer op het podium van Concertgebouw Brugge: “Stilte in de zaal, zo stil….” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »