Een boze Kevin De Bruyne is de beste De Bruyne: wat voorspelt zijn zonnig humeur voor de Rode Duivels?

Zeurderige ballads heeft Kevin De Bruyne (32) voor even uit zijn repertoire geschrapt. Zuchten en blazen op een persconferentie niet. Toch zegt een De Bruyne in een goeie luim nog altijd wat hij denkt. Op minder dan 24 uur van de EK-opener zet een aanvoerder de toon bij de Rode Duivels. Zou zijn zonnige lichaamstaal een orkaan voorspellen? Impressie vanuit Duitsland. 

Meer krantenkoppen in België

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »