“Blij met terugkeer van shakedown in Boezinge”: Dennis Declerck maakt in Ieper wederoptreden

De Divisie 2-wedstrijd maakt de Ypres Rally ineens een pak toegankelijker voor streekrijders. Ook Dennis Declerck maakt van de gelegenheid gebruik om met zijn BMW M3 voor het eerst in zijn thuiswedstrijd aan de start te staan. Voor de Ieperling wordt het zijn eerste rally nadat hij in de rally van Koekelare een ongeval had.

Voor Dennis Declerck wordt de Ypres Rally een wederoptreden nadat hij eind vorig jaar een ongeval had op de verbinding in de Hemicuda Rally. “Op weg naar de tweede proef werden we achteraan aangereden toen we stilstonden”, vertelt de 41-jarige Ieperling, die er onder meer een hersenschudding aan over hield. “Er was ook flink wat werk aan de wagen. De bedoeling was aanvankelijk om opnieuw aan te treden in de Rally van de Monteberg, maar het zal uiteindelijk toch de Ypres Rally worden. Na Ieper zullen we de rest van ons programma bepalen.”

Jongensdroom

Aan de start staan in Ieper is voor Declerck en zijn vertrouwde corijder Stijn Desodt de vervulling van een jongensdroom. “We wilden al lang eens deelnemen, maar de komst van het WRC maakte de wedstrijd een pak minder toegankelijk. Dankzij de Divisie 2-wedstrijd is het nu plots een stuk aantrekkelijker. We runnen een zaak en dan is het wel interessanter als de voorbereiding minder tijd vraagt, zeker als je ook nog een klein serviceteam hebt dat alles zelf doet. De terugkeer van de shakedown in Boezinge is ook een pluspunt. We zullen zowel daar als in Nieuwkerke aanwezig zijn om wat mee te genieten van de sfeer.”

Amusement staat voorop voor de BMW-rijder, die vooral mee het spektakel wil verzorgen. “Wij rijden vooral voor de fans. Mooie passages staan voor ons dus voorop, want zo kun je je ook een beetje in de kijker rijden. Wij zijn ondertussen aan het achtste seizoen met onze BMW toe en op dat vlak beginnen ze ons al een beetje te kennen. Natuurlijk rijden we nog altijd rally en vergeten we ook onze plek in het klassement niet. De bedoeling is toch altijd om onze startpositie te verbeteren. Het belangrijkste blijft om zaterdagavond weer over het podium op de Grote Markt te kunnen rijden”, besluit Dennis Declerck.

The post “Blij met terugkeer van shakedown in Boezinge”: Dennis Declerck maakt in Ieper wederoptreden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »