Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: bestuurder is rijbewijs 15 dagen kwijt na smartphonegebruik achter het stuur

Op donderdagavond 13 juni voerde de verkeerspolitie van politiezone Vlas een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel striping moto’s als op de anonieme moto. Daarnaast stond er ook een vaste controlepost op de Grote Markt.

Smartphone achter stuur

De opvallendste vaststelling: twee autobestuurders werden geverbaliseerd wegens smartphonegebruik achter het stuur. Eén bestuurder is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt voor besturen tijdens het rijden. Er was ook één onmiddellijke inning voor een bestuurder die stilstond aan het rood licht.

Er werd ook een auto gecontroleerd die niet verzekerd was, de auto werd in beslag genomen. Twee bestuurders werden betrapt op het negeren en versnellen bij het zien van het oranje licht, dit terwijl er nog voldoende tijd was om te stoppen. 17 bestuurders moesten een alcoholtest ondergaan, niemand had te veel gedronken.

Eén bestuurder legde een positieve drugstest af, zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

(Brom)fietsers en e-steppers

Zes fietsers kregen een onmiddellijke inning wegens smartphonegebruik tijdens het fietsen. Eén bromfietser reed met een Klasse B bromfiets, zonder rijbewijs, zonder verzekering en zonder inschrijving, dit terwijl hij zijn smartphone in zijn handen had en aan het gebruiken was. De bromfiets werd in beslag genomen.

Eén bromfietser reed met een Klasse A bromfiets die maar liefst 62 km/u haalde op de rollentestbank, dit terwijl de maximum toegelaten snelheid maar 25 km/u is. De bestuurder deed vrijwillig afstand van zijn bromfiets.

Een gestolen motorfiets werd aangetroffen en in beslag genomen, de eigenaar wordt opgespoord. Een e-stepper werd geverbaliseerd omdat hij jonger dan 16 jaar is.

“Tijdens de drukke avondspits werden heel wat inbreuken gezien en geverbaliseerd. Het is dergelijk onoplettend en gevaarlijk rijgedrag, zowel door autobestuurders als door (brom)fietsers, dat zorgt voor extra verkeersongevallen. Er volgen nog zo’n verkeersacties”, klinkt het bij de politie.

Onverzekerde SUV in beslag genomen

Naast deze verkeersactie was er ook een heel gerichte actie waarbij de interventie- en verkeerspolitie samenwerkten om de bestuurder van een luxe SUV te spotten en tegen te houden. De PZ Vlas had meldingen gekregen dat de bestuurder van het voertuig rondreed zonder enige verzekering of keuring, vaak onder invloed van drank en/of drugs. Een gevaar op de weg dus.

Met ondersteuning van de info via het ANPR-cameranetwerk kon de SUV op donderdagochtend gelokaliseerd en tegengehouden worden in de omgeving van de Pottelberg in Kortrijk. Er werd een dossier tegen de bestuurder opgestart en het voertuig werd in beslag genomen.

The post Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: bestuurder is rijbewijs 15 dagen kwijt na smartphonegebruik achter het stuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »