“Je moet maar durven”: caravan langs Lovaart tussen Lo en Alveringem blijkt geval van sluikstorten

Wie langs de Lovaart van Lo naar Alveringem rijdt, zal ongetwijfeld al de caravan hebben opgemerkt die er langs de kant staat. Het gaat echter niet om kampeerders. De caravan is er gedumpt.

De caravan staat er al enkele weken. Oorspronkelijk werd gedacht dat die toebehoorde aan kampeerders of een overnachtingsplaats was van een visser die aan de oevers van de Lovaart een lijntje kwam uitgooien. In aanloop naar de verkiezingen kleefden er ook enkele affiches op.

Maar nu blijkt het om een geval van sluikstorten te gaan. Op de kampeerwagen, die volgestouwd is met onder meer oude matrassen en een kleine koelkast, is ook tekst ‘gratis cadeau’ aangebracht met een smiley. Maar het geschenk wordt niet in dank afgenomen door het stadsbestuur van Lo-Reninge.

Chassisnummer

“We gaan de caravan ophalen en vervolgens naar een afvalverwerkingsbedrijf brengen”, zegt Pol Verhelle van de technische dienst.

“Wij zullen helaas moeten opdraaien voor de kosten. Hoeveel, dat weet ik niet precies. We vonden wel een chassisnummer. De politie onderzoekt of op basis daarvan de eigenaar kan worden opgespoord.”

Slachtafval en steenpuin

“Je moet maar durven”, vult burgemeester Lode Morlion (Dynamisch) aan. “Het is ver gekomen.”

Sluikstorten is in veel steden en gemeente een groot probleem. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse zwerfvuilactie van IVVO tijdens de maart. Dit jaar werd in Lo-Reninge maar liefst 1.600 kg afval ingezameld, waarvan 600 kg pmd.

Ook slachtafval en steenpuin werd in het verleden al aangetroffen langs de wegen in Lo-Reninge. Maar een gedumpte caravan is toch wel heel speciaal.

The post “Je moet maar durven”: caravan langs Lovaart tussen Lo en Alveringem blijkt geval van sluikstorten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »