Opnames Britse serie ‘Bookish’ in De Keizer

Cultuurhuis De Keizer gaat de internationale toer op. Dinsdag werd de cinema gebruikt om enkele scènes op te nemen die worden gebruikt in een nieuwe Engelstalige BBC-serie, ‘Bookish’. Het productieteam was op zoek naar een authentieke cinema, waar de tijdsgeest van toen is bewaard gebleven.

“De opnames zijn enkel van het interieur van Cultuurhuis De Keizer”, vertelt Liesbeth De Wilde, Location Manager bij Happy Duck Films. Happy Duck Films is een productiehuis in Mechelen, gekend van onder andere de dramaserie ‘The Couple Next Door’ en de Britse TV-serie ‘Professor T’ met Ben Miller. “Momenteel starten we een Engelstalige internationale serie op voor UK TV en BBC, genaamd ‘Bookish’. Het verhaal gaat over een detective, Book, die in het naoorlogse Londen woont en de politie helpt bij het oplossen van fascinerende en ingewikkelde misdaadverhalen.”

Primeur

“De serie speelt zich af in 1946”, zegt Liesbeth. “We kozen voor cinema De Keizer omdat we op zoek waren naar een cinemazaal anno 1946. Naar ik weet, is het de eerste keer dat we een locatie in Lichtervelde gebruiken. Voor deze reeks werden er al opnames gemaakt in Namen, Gent, Anderlecht, La Louvière en verder staan onder andere Antwerpen, Binche, Sint-Katelijne-Waver nog op de planning. De serie zelf speelt zich af in Londen.”

“Ze zijn met een gigantische ploeg naar De Keizer afgezakt”, vertelt Stephanie Caset, uitbaatster van Cultuurhuis De Keizer. “Het is superleuk dat ze onze zaal als locatie gebruiken en het brengt ook wat leven in de brouwerij. Ze filmden in de cinemazaal zelf, waar alles nog authentiek is als 100 jaar geleden. De acteurs zitten in de oude stoelen, naar een film te kijken. Dit is een unieke stempel voor cinema De Keizer, het productiehuis komt van ver om opnames te doen. De tijdsgeest van toen is hier nog echt bewaard gebleven, en daar waren ze vooral naar op zoek.” (JW)

The post Opnames Britse serie ‘Bookish’ in De Keizer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »