Man plaatst tracker aan auto ex na relatiebreuk: “Heel griezelig en verontrustend”

Uit onbegrip en frustratie door een breuk met zijn echtgenote plaatste een 38-jarige man uit Harelbeke een tracker aan haar auto. Hij liep ’s nachts ook rond haar woning. “Heel griezelig en verontrustend”, vond de openbare aanklager. De man vroeg toch enigszins begrip aan de rechter.

Na een huwelijk van veertien jaar ervoer D.D. begin dit jaar dat zijn vrouw steeds meer uithuizig was en haar gedrag veranderd was. Het zorgde bij de man voor argwaan en frustraties. Toen begin april de vraag tot echtscheiding kwam, was hij niettemin verrast en bleef hij met veel vragen achter. “Hij ervoer het als een menselijk faillissement”, aldus zijn advocaat Arnold Gits. “Zijn vrouw was niet open, dus ging hij zelf op zoek naar de waarheid. Dankzij de tracker kwam hij te weten dat ze een andere relatie had.”

Dat hij op 26 mei ’s nachts rond de woning dwaalde, had geen kwade bedoelingen, aldus de verdediging. “Hij wou gewoon kijken of de meubels en een zeilboot nog aanwezig waren”, verduidelijkte Arnold Gits. “Hij ontkent dat hij toen een kortsluiting veroorzaakte. Ook met een nagel in haar band heeft hij niets te maken.”

Spijt

Volgens de openbare aanklager was er ook sprake van een kapotte internetkabel en lijm in het slot. “Maar niet alles wat nu in haar leven fout gaat, is zijn schuld”, aldus de advocaat. “Ik besef dat ik fout was”, aldus D.D. “Ik heb er spijt van, maar heb nu een nieuwe start genomen. Het verhoor bij de politie was een echte reality check.”

Hij vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen. Hij toonde zich wel bereid zich aan enkele voorwaarden te houden. Tegen 16 oktober moet na een bezoek aan de justitie-assistent blijken of dit inderdaad klopt. (LSi)

The post Man plaatst tracker aan auto ex na relatiebreuk: “Heel griezelig en verontrustend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »